Plastic Change

Den Blå Planet zoomer ind på plastikforurening

Den Blå Planet og miljøorganisationen Plastic Change indgår et samarbejde for at sætte fokus på den stigende trussel fra plastik i havmiljøet.

Der er nu så meget plastik i verdens have, at det dækker et areal svarende til hele Afrika. Det er alt fra engangslightere og plasticposer til bildæk og mikroskopiske plastikstykker, der er for små til at se med det blotte øje.

Støt kampen for et hav uden plastik

For at sætte fokus på den stigende trussel fra plastik i havmiljøet har Den Blå Planet indgået et samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change.

”Vi håber, vores samarbejde med Plastic Change kan være med til at sætte fokus på et stigende problem i verdens have og gøre en forskel for livet i vand, som vi alle er afhængige af,” siger Kai Frydendahl, vicedirektør på Den Blå Planet.

 

Hvorfor er Den Blå Planet indgået i et samarbejde med Plastic Change?

Præsentation af Henrik Beha Pedersen og Plastic Change

Hvad vil være den bedste nyhed for Plastic Change?

(Den Blå Planet beklager vindstøj i lydoptagelserne)

Ekspedition til Bermuda

Plastic Change tog i 2015 på ekspedition til “plastik-øen” ved Bermuda. Det er ikke en ø i traditionel forstand, som man kan gå på, men en enorm samling af plastik i forskellig størrelse og dybde, der er drevet sammen på grund af de dominerende havstrømme.
kort-rute

”Aftalen med Den Blå Planet kommer miljøet til gode. Vi sikrer at rigtig mange besøgende og skolebørn får indsigt i den store belastning plastik udgør i miljøet, og så er chancerne for at politikerne og industrien tager problemet seriøst også langt større. Hvis vi ikke gør noget nu, så vil der om ti år være et ton plastik i havet for hver tre tons fisk,” Henrik Beha Pedersen, der er miljøbiolog og stifter af Plastic Change.