Med arkæologen på arbejde – til søs

Foredrag med Jeanette Varberg.

Som arkæolog rejser Jeanette Varberg ofte over hele verden i sin søgen efter svar på fortidens store spørgsmål. I sit arbejdsliv har hun rejst til mange spændende steder i verden, og været ude for lidt af hvert.

Denne aften vil hun dele ud af nogle af de oplevelser, i en udgave af hendes foredrag, der er specialbygget til Den Blå Planet. Foredraget indeholder derfor ekstra mange spændende historier, om hvad havet kan byde på af udfordrende oplevelser, når man er på feltarbejde som arkæolog.

Jeanette Varberg er museumsinspektør på Nationalmuseet og var før det, museumsinspektør på Moesgaard Museum. Hun skriver desuden fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration.
Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder og er ekspert på DR’s store serie “Historien om Danmark”.

Undervejs i foredraget vil Jeanette Varberg fortælle om vovede sejladser, om at vandre op gennem underjordiske floder og om at blive jagtet af en haj på åbent hav. Det bliver med garanti ikke kedeligt, og det er et personligt foredrag fyldt med humor og gode røverhistorier fra de syv verdenshave.

Oplysninger